Carpaccio z dorady z kremem kokosowym

Faza: naprzemienna PW
Ilość osób:
2
Przygotowanie:
20 minut

Składniki:

-500 g filetów z dorady
-200 mililitrów śmietany 3%
-10 kropli aromatu kokosowego
-4 limonki
-1 zielona papryka
-1 pęczek kolendry
-Olej parafinowy
-Sól
-Pieprz

Przygotowanie
Włożyć filety z dorady, zawinięte w folię spożywczą, na 30 minut do zamrażalnika. Wyjąć rybę i pokroić ją w cienkie paseczki. Rozłożyć na 4 talerzach. Wycisnąć sok z limonek i przelać go do miski. Paprykę drobno pokroić i dodać do soku z limonek, a następnie dodać sól i pieprz. Polać sokiem paski ryby i pozostawić je w marynacie na 60 minut. Nakryć paski ryby kremem kokosowym. Posypać posiekaną kolendrą.
DietaDukan.pl życzy Państwu smacznego! Przepis: Dieta Dukana .