Carpaccio z łososia

Faza: naprzemienna PW
Ilość osób:
2
Przygotowanie:
20 minut

Składniki:

– 700 g świeżego łososia
– 3 cytryny
– 1 łyżka oleju z oliwek
– 2 łyżki oleju parafinowego
– 1/2 łyżeczki aromatu oliwy
– 1 łyżeczka posiekanego koperku
– 1 łyżeczka słodziku w proszku
-1 gałązka posiekanej natki pietruszki
– Sól
-Pieprz

Przygotowanie
Łososia pokroić na cienkie plastry i pozostawić w płaskim naczyniu. Wymieszać sok z 2 cytryn, olej z oliwek, olej parafinowy, aromat oliwy, posiekany koperek, słodzik, sól i pieprz. Przykryć folią spożywczą i marynować przez 12 godzin, trzymając łososia w lodówce. Osączyć plastry i ułożyć je na talerzach w rozetę. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać na zimno.
DietaDukan.pl życzy Państwu smacznego!
Przepis: Dieta Dukana .