Krem z mleczkiem kokosowym i kiwi

Faza: naprzemienna PW
Ilość osób:
2
Przygotowanie:
ok. 1 godz.

Składniki:

– 500 ml mleczka kokosowego
– 6 łyżek słodziku w proszku lub więcej (według upodobania)
– 6 kiwi
-2 całe jajka
-2 białka
-1 laska wanilii

Przygotowanie:
Deser królewski w fazie utrwalania i dozwolony w fazie stabilizacji (oprócz czwartku proteinowego). • Do garnka wlać mleczko kokosowe, dodać laskę wanilii wcześniej przełamaną na pół i wydrążoną, słodzik, całe jajka i białka. Wszystko wymieszać trzepaczką. • Obrać kiwi i pokroić na małe kawałki. Dodać do otrzymanej wcześniej płynnej masy. • Podgrzewać przez 10 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. • Odstawić na 10 minut do zaparzenia, a następnie wyjąć wanilię. • W czasie gdy całość się parzy, wyjąć ruszt z piekarnika, a piekarnik nagrzać (termostat 6). • Przygotowaną masę przełożyć do 6 dużych kokilek, ułożyć je na ruszcie i umieścić w piekarniku na 40 minut. • Ostudzić w temperaturze pokojowej, następnie włożyć do lodówki. • Krem można jeść letni lub schłodzony.
Przepis zaproponowany przez Carole.
DietaDukan.pl życzy Państwu smacznego!

O Adam Kwiatkowski 120 artykułów
Hej! Jestem Adam. Sport i kalistenika to moje życie, a poranny bieg to moja codzienność. Interesuję się zdrowym odżywianiem i eksperymentuję z dietami, zwłaszcza białkowymi i niskowęglowodanowymi. Na tej stronie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniami. Aha, jeśli słyszysz szczekanie - to moje dwa owczarki niemieckie. Zapraszam do odkrywania tajników zdrowego stylu życia razem ze mną!