Rozgrzewające przyprawy – stosuj je jesienią

przyprawy

Skoro dieta na jesień powinna obfitować w produkty rozgrzewające, wspomóż się przyprawami o takich właściwościach. Sprawdź, czego używać w kuchni.

Właściwości rozgrzewające ma m.in. imbir, warto go zatem dodawać do herbaty z cytryną i miodem, a także cynamon – idealny do deserów i owsianek. Gotując obiad, sięgaj po paprykę i pieprz. Ponadto cenne będą m.in. aromatyczne goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, rozmaryn, wanilia i kurkuma. 

Używając ich, można w łatwy sposób podnieść odporność organizmu – to lepsze sposoby niż tabletki z apteki. Zobacz, jak szybko przygotujesz kurczaka z imbirem – idealnego na jesienny lub zimowy obiad: https://www.youtube.com/results?search_query=kurczak+z+imbirem 

Ewelina, foto: stevepb / pixabay