Diety pudełkowe. Czy wybór potraw jest rewolucją w branży diet pudełkowych?

dieta pudełkowa

Pudełkowe diety, czyli cateringi dietetyczne w pudełkach, zyskują rosnącą popularność od kilku lat. Branża nie zwalnia i nie przestaje się rozwijać. Część firm pozwala na wybór nie tylko konkretnych diet, ale posiłków na kilka dni z góry. 

Jakie są zalety diety pudełkowej z wyborem menu?

  • Oszczędność czasu, nerwów i stresu. Nie skupiasz się na zakupach, gotowaniu, sprzątaniu i planowaniu menu na kilka dni wprzód;
  • Komfort i wygoda; 
  • Odżywiasz się świadomie; 
  • Jesz idealnie zbilansowane posiłki i spożywasz je regularnie – 5 dań dziennie; 
  • Nie marnujesz jedzenia – żyjesz zgodnie z trendem eko less / zero waste; 
  • Wybierasz dietę zgodną ze swoimi preferencjami – m.in. z niską zawartością tłuszczu, wegetariańską lub wegańską, bez glutenu, laktozy itd.;
  • Pomoże utrzymać i kontrolować wagę albo schudnąć – liczenie kalorii dla wielu osób jest wzywaniem, tu catering robi to za nas;
  • Przepisy diety pudełkowej są układane przez kucharzy i dietetyków;
  • Masz nad wszystkim kontrolę;
  • Próbujesz dań, których nie jadłeś, poznajesz i otwierasz się na nowe smaki;
  • Jesz różnorodnie i zdrowo.

Dieta pudełkowa z wyborem dań

Wybrane firmy zajmujące się cateringiem w pudełku oferują też możliwość wyboru każdego dnia. To ukłon ku większej elastyczności i odpowiedź na potrzeby wielu klientów, którzy chcą sami wybrać to, co zjedzą. 

Wybór konkretnych posiłków odbywa się z menu złożonego zwykle z ponad 40 dań (to zależy od firmy) każdego dnia. Przypomina to wybór z restauracyjnego menu. Wiele osób nie przepada m.in. za śniadaniami na słodko lub za rybami, dlatego taka możliwość jest ceniona przez konsumentów. To również dla wybranych firm atut, który pozwala im silniej konkurować z innymi firmami cateringowymi.

Kw, f: Shutterbug75 / pixabay