Jeśli chcesz oczyścić organizm z toksyn, zależy Ci na profilaktyce takich chorób, jak nadciśnienie, miażdżyca, cukrzyca, nowotwory, sięgnij po sposób odżywiania oparty na diecie strukturalnej. Jest ona idealna również dla osób zmagających się z depresją, zespołem przewlekłego zmęczenia oraz, naturalnie, z nadwagą.
Dieta strukturalna, jak przekonuje dr Marek Bardadyn, to nie tylko dieta odchudzająca, to przede wszystkim specyficzny styl życia. Polega na zastąpieniu lub uzupełnieniu dotychczasowych posiłków produktami strukturalnymi, charakteryzującymi się maksymalną wartością odżywczą i jednocześnie minimalną wartością kaloryczną.
[buybox-widget category=”book” ean=”9788378187424″]
Stosowanie produktów strukturalnych pobudza aktywność tkanki łącznej, która jest odpowiedzialna za procesy regeneracji i odmładzania organizmu. Już po niedługim czasie przebywania na diecie doktora Bardadyna można zauważyć konkretne efekty utraty zbędnych kilogramów oraz wzmocnienia sił fizycznych, psychicznych i intelektualnych. Poprawie ulega wygląd cery, mamy silniejsze kości i stawy, prawidłowy poziom glukozy we krwi i zmniejszone stężenie tzw. złego cholesterolu.
Czujemy się lżejsi, zdrowi i młodsi – oprócz trwałej poprawy samopoczucia obserwuje się obniżenie wieku biologicznego nawet o 10-15 lat.
Dr Marek Bardadyn jest ekspertem w dziedzinie odchudzania, odżywiania, medycyny anti-aging, fizjologii treningu sportowego oraz profilaktyki i leczenia schorzeń cywilizacyjnych. To autor takich bestsellerów, jak „Kody młodości”, „Odchudzanie weekendowe”, „Odchudzająca książka kucharska”, „Odmładzająca książka kucharska” i inne.
„Koktajle odchudzające. Według diety strukturalnej” to kolejna pozycja dla wszystkich, którzy chcą schudnąć , żyć zdrowo i odmłodnieć nawet o 15 lat. Koktajle odchudzające przygotowuje się z naturalnych produktów diety strukturalnej. Są niskokaloryczne, pożywne, smaczne i wartościowe dla organizmu. W książce znajdziemy 40 przepisów na koktajle – sami wybierzemy, które najtrafniej oddadzą obraz naszych potrzeb zdrowotnych i walorów smakowych.
Autor: Marek Bardadyn
ISBN: 9788378187424
Wydawnictwo Rebis, wydanie 1, 2015 r., 152 strony